Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Hvem er vi

Starup Børnehus, er en fælles institution, beliggende i en mindre by – lidt uden for Haderslev. Starup Børnehus består af institutioner, som er beliggende på to matrikler. Grønnebakken ligger på Olufskærvej, tæt på marker og skole. Troldehaven ligger i et villakvarter, tæt på skov og å.

Personalesammensætningen i Starup Børnehus består af uddannede pædagoger, pædagogiske assistenter, pædagogmedhjælpere, studerende og øvrige ansatte. 

I ledelsen indgår en fælles leder samt to daglige pædagogiske ledere.

Afdeling Grønnebakken er en aldersintegreret 0-6 års institution.

Afdeling Troldehaven er en 3-6 års institution.

Mission, vision og værdier for Starup Børnehus, danner sammen med Dagtilbudsloven, Haderslev Kommunes Børn og Ungepolitik, Barnets lov samt Udvalgets vision ” Styrkelse af Almen området ”, grundlaget for vores institutions lærings- og udviklingsforståelse.

Mission: Børnene skal blive livsduelige i en kompleks verden, både i forhold til sig selv og andre. Alle børn har ret til et godt liv.

Vores vision er, at alle børn og voksne i Starup Børnehus inkluderes i og omkring et forpligtende fællesskab, hvor nøgleordene - værdierne er; Trivsel, Tillid, Tryghed, Anerkendelse, Udvikling, Leg og Læring.

Grundstenen i vores arbejde er relations- og ressource orienteret pædagogik (ICDP - International Child Development Program). Fokus er en anerkendende tilgang til relationen med børnene for at fremme trivsel, udvikling og læring. Derudover bygger vores teoretiske fundament på Neuropsykologisk relationel pædagogik, på de relevante perspektiver denne tilgang bidrager med, i arbejdet med og omkring børnenes udvikling generelt og ikke mindst i arbejdet med børnenes legeudvikling. 

Vi arbejder med en undersøgende og kontinuerlig evaluerende tilgang. Med faglighed, i en kultur der er præget af nysgerrighed og undren.

Gennem daglige refleksioner, løbende evalueringer samt gennem fastlagte PLF (professionelle læringsfællesskabs møder), hver 14 dag, reflekteres over vores fælles pædagogiske praksis.